Település:
Heves megye, Kisköre


Szabadvízű strand, kemping


Szabadvízű strand, kemping

 

Szabadvízű strand, kemping, camping, horgászat, öko túra, turizmus, szállás, kikapcsolódás, pihenés, kerékpár turizmus, kajak, kenu, vadászat, peca, szórakozás, büfé, étterem, fesztivál, gasztronómia, család, pihenés, aktív turizmus, zöld, megújuló energia, innováció, gyermek.

 

Kisköre település életében döntő változást jelentett az 1975-ben átadott vízlépcső, mely az egész Közép-Tisza vidék, az Alföld életét is megváltoztatta. A természet átalakításának eredményeként megvalósult a víztározó, megszületett a Tisza-tó, létrejött egy varázslatos vízi világ, amely ma már számtalan csodát, feledhetetlen élményt tartogat az idelátogatók számára. Egy tó, mely eltér a megszokott tavak világától, hiszen felszínét burjánzó ártéri erdők, sárgán aranyló homokpadok, holtágak, szigetek, gazdag flóra és fauna teszik változatossá. Sokszínű élettereinek köszönhetően egyszerre, egymást nem zavarva fér meg itt a mozgalmas vízi élet kedvelője, a fürdőző, napozó nyaraló, s a csendet óhajtó horgász.

A strand ideális célpont a kikapcsolódást kereső családok számára. Az öblök, holtágak, szigetek között csónakázni, kenuzni maradandó élmény, a horgászat szerelmesei pedig egész évben kiskörei horgászkalandokról, gazdag zsákmányról, kapitális harcsákról, süllőkről és pontyokról mesélhetnek barátaiknak, ismerőseiknek. A sekély, gyorsan felmelegedő tó kiválóan alkalmas fürdőzésre is. A szabadvizű strand a környék legtisztább vizű, egyik legjobban kiépített fürdőhelye, amely kellemesen hűs, selymesen simogató vízével, bővülő szolgáltatásaival, programjaival évente több ezer látogatónak nyújt felüdülést, kikapcsolódást.

KEMPING

A vízparthoz közel, a gátkorona másik, védett oldalán helyezkedik el a közel 500 sátorhely ill. lakóautó részére kialakított kempingünk.

A napos részeket kedvelők is megtalálhatják a számukra megfelelő helyszínt éppúgy, mint akik a fás, ligetes területeket részesítik előnybe.

A kemping azoknak a kedves vendégeinknek nyújt maradéktalan feltöltődést, akik szeretik a természetet és szeretnének elszakadni a város zajától.

Azoknak, akik szeretnék megtapasztalni azt a nyugodtságot és békességet, amit csak a természet közelsége teremthet meg.

A kemping ideális helyszín gyermekekkel üdülő családok, baráti társaságok, táborok számára is, mely szinte mintegy csomópontként funkcionál a környék felfedezésére, melyhez kerékpárokat is tudnak kölcsönözni.

A kempinghez tartozik vizesblokk használata, szabadtéri sütés-főzési lehetőség, nyitott mosogatórész, áramvételezési lehetőség.

 

Forrás: https://www.programturizmus.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »